Σούπα με κολοκυθάκι, ρύζι και λεμόνι
Μετά τα γεμάτα γεύματα και τις έντονες γιορτές του Πάσχα, αυτή η σούπα είναι ό,τι χρειάζεσαι: ελαφριά, φρέσκια και αποτοξινωτική. Συνδυάζει τα ήπια, γήινα αρώματα του κολοκυθιού με τη δροσιά του λεμονιού και τη γευστική πληρότητα του ρυζιού. Είναι εύκολη, έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα και ιδανική για να «ηρεμήσει» το σώμα και το πεπτικό σου σύστημα.
1 |
Σοτάρισμα κρεμμυδιού |
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 1-2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει (όχι να πάρει χρώμα). |
|
2 |
Προσθήκη κολοκυθιών και πατάτας |
Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και την πατάτα κομμένη σε μικρούς κύβους. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. |
|
3 |
Προσθήκη ρυζιού |
Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό λαχανικών. |
|
4 |
Σιγοβράσιμο |
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και τα λαχανικά. |
|
5 |
Προσθήκη χυμού λεμονιού |
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
Αλατοπιπερώνουμε και τη σερβίρουμε ζεστή με φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό από πάνω. |
|
7 |
Συμβουλές |
Αν θες πιο «βελουτέ» υφή, μπορείς να πολτοποιήσεις μέρος της σούπας με ραβδομπλέντερ. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις 1-2 σταγόνες ελαιόλαδο στο σερβίρισμα για έξτρα άρωμα. |